zoeken
blog

Podcast Katharina Smets: koffie als communicatiemiddel

Hoe een podcast over iets doodgewoons als koffie je doet kluisteren aan de stem en het verhaal van Karharina Smets, zelfstandig radiomaakster voor de Vlaamse radio.

De podcast begint zo: 'Mijn  relaas, mijn verhaal gaat over koffie - iets vrij banaals eigenlijk. Ik heb vrij laat koffie leren drinken. Ik moet een jaar of 26 geweest zijn en ik werkte voor een ochtendshow op de radio, de nationale radio. Meer, ik was een nieuwslezeres op die ochtendshow.

Dus ik moest elke ochtend in het schemerduister uit mijn bed zijn, rond een uur of vier, kwart over vier ten laatste, snel iets eten, dan de baan op en rond vijf uur op de redactie mij beginnen voorbereiden. Dat dan elke dag, een aantal maanden lang'.

Maar het gaat helemaal mis met het nieuwslezen van Katharina. Ze wordt van de 'antenne gehaald', ontslagen. En dan begint letterlijk haar reis, haar zoektocht naar haar echte bestemming: zelfstandig radiomaken, verhalen vertellen.

Heldin
Haar verhaal uit 2016 is een schoolvoorbeeld van de 'reis van de heldin', metafoor voor de weg die mensen afleggen in het leven. En met vallen en opstaan uiteindelijk toch terecht komen. Katharina reist vanuit Leuven via Londen naar Detroit en weer terug naar Leuven. Daarbij vormt koffie de rode draad. Koffie als communicatiemiddel tussen haar en de wonderlijke personages die ze op haar reis ontmoet.

Eendaagse cursus 22 februari
Meer weten over stemmen, scènes en verhalen? Volg de eendaagse cursus Van verhaalplan naar verhaalelementen op 22 februari 2019 van 9.30 tot 17.00 uur in A'dam-Noord. Prijs € 125,00 pp., incl koffie/thee en luch.
Ga naar www.karelwitteveen.nl/trainingen of schrijf je direct in via info@karelwitteveen.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

blog spiegelbeeld