zoeken
publicaties

Publicaties

Literatuur en trainingsmateriaal bestemd voor professionals in communicatie, marketing en journalistiek.

Van idee naar tekst; creatief denken en schrijven voor professionals Boom Lemma, Den Haag, 2014. Prijs 29 euro

Zoek je frisse ideeën en invalshoeken voor je blog, artikel of story? In dit boek vind je denk- en schrijftechnieken zoals freewriten, mindmappen en de pennen van De Bono. Maar ook voorbeelden van sterke teksten, koppen en intro's. Stap voor stap word je begeleid in het schrijven van een aantrekkelijke, overtuigende tekst. Bestellen: www.bol.com

 

creatief schrijven

Creatief schrijven
Boom Onderwijs, Amsterdam, 2006

Het boek bestaat uit drie delen: Schrijfinzicht, Schrijflab en Schrijfgereedschap. Het eerste deel gaat in op creatief schrijven en het schrijfproces.Wil je meteen aan de slag dan begin je met deel 2. Daarin vind je technieken voor het schrijven van een tekst. Deel 3 laat je oefenen met de afwerking van de tekst. Binnen hbo-opleidingen Communicatie en Journalistiek is het veel gebruikt. Studenten vonden het leesbaar en docenten waardeerden de oefeningen en praktische voorbeelden. Van idee naar tekst is de recente opvolger.

 

The personal branding game

The Personal Branding Game

Presenteer jezelf in een oneliner! In samenwerking met Gertjan Aalders en het COCD, Antwerpen, 2009.
Houd je van taal of juist van cijfers? Ben je een mensenmens of juist iemand die graag reflecteert? Een spel waarin je individueel op zoek gaat naar je acht intelligenties. Gebaseerd op de indeling van de psycholoog Howard Gardner. Via alledaagse zaken als eten, sport, kleding en kunst kies je twee prominente intelligenties en maak je hiervan een one-liner. Prijs: € 17,50. Bestellen info@karelwitteveen.nl

stagewijzer

Stagehandleiding als leporello

Een handig stagewijzer in de vorm van een leporello, een vouwblad, ontwikkeld voor studenten journalistiek aan de Hogeschool Windesheim, Zwolle, 2013.

Even uitvouwen en je vindt de regels voor het schrijven van een stageverslag keurig bij elkaar. Aangevuld met de handleiding voor de verslaglegging. Niet verkrijgbaar.

publicaties spiegelbeeld