zoeken
blog

Neem een chartervlucht creatief schrijven

Regelmatig zeggen deelnemers: ‘Ik schrijf op tijd mijn teksten maar te veel op de automatische piloot’. Een rake metafoor: iedereen begrijpt meteen wat je bedoelt. Het beeld behoeft geen verdere uitleg. Een metafoor is een stijlmiddel: het vergelijkt je onderwerp met iets anders, een beeld.

Piloot bracht mij op lijnvlucht. En lijnvlucht op chartervlucht, als beeld voor het onverwachte, het creatieve. Daarom deze intro: Al jaren maak je gebruik van lijnvluchten. Naar tevredenheid: je kent de route met de aankomst- en vertrektijden. Er staan je geen onverwachte dingen te wachten. Toch knaagt er iets: je leeft, denkt en schrijft op de automatische piloot. Je wilt wat anders. Een onverwachte bestemming, een last minute reis of een chartervlucht naar een onbekend eiland.

Schrijfkriebels gekregen? Informeer naar incompany mogelijkheden: 06 - 214 24 674 of zie mijn contactpagina. Of doe in het voorjaar 2016 mee met de open tweedaagse training Professioneel creatief schrijven op do 11 en do 25 februari 2016 bij De Tekst academie in Apeldoorn. Of kies voor de tweedaagse Creatief tekstschrijven op 19 februari en 11 maart bij Bureau Zuijdgeest.

<< Ga terug naar de vorige pagina

blog spiegelbeeld