zoeken
blog

Kwartaalbericht 1 april 2019

Geen cijfers als bedrijfsresultaat van het eerste kwartaal, maar een overzicht van mijn werk als trainer, coach en (tekst)schrijver. En oprichter van de EnsoSchool, een plek voor beweging en rust op Japanse leest.

Trainingen
Een OR-team van Justitie getraind in de opzet en aanpak van hun interne publiciteit. Resultaat: een zeer tevreden team dat duidelijk pr-doeleinden en strategieën ter hand neemt.

Tweedaagse trainingen Creatief denken en schrijven verzorgd aan communicatie- en overheidsprofessionals. Ze leren met creatieve technieken ideeën en onderwerpen te verkennen en uit te werken. Resultaat: zeer tevreden deelnemers met teksten die plakken.

Een in-company training ontwikkeld en verzorgd voor verslaggevers van een regionale RTV-omroep. Resultaat: verslaggevers zijn zich bewust van hun rol als verhalenverteller van belangrijke regionale gebeurtenissen.

Een open een daagse training Verhalende journalistiek ontwikkeld en verzorgd voor journalisten en tekstschrijvers. Resultaat: enthousiaste deelnemers die denken ik verhaalplannen die bestaan uit leesbare scènes.

Workshops
Een workshop Renga-stille dialoog in verzen verzorgd voor de EnsoSchool. Deelnemers onderzoeken waar ze op dit moment staan in hun leven en waar ze heen willen. Resultaat: een geschakeld gedicht per deelnemer met bespiegelingen en plannen.

.Een aantal workshops gegeven aan vrijwilligers over missie en visie van een landelijke vrijwilligersorganisatie. Resultaat: vrijwilligers zijn zich beter bewust van hun rol en positie binnen deze organisatie.

Recensie
Een prachtig journalistiek boek gelezen van Thomas Rueb getiteld Laura H., over de jonge Zoetermeerse vrouw die koos voor IS, naar Irak vertrok en gelouterd terugkwam. Daarover een recensie geschreven voor De Nieuwe Reporter (www.denieuwereporter.nl) waarin ik de verbinding leg tussen Truman Capote's In koelen bloede als voorbeeld van New Journalism en het boek van Rueb dat voortbouwt op deze roemruchte verteltraditie.

Spiegellezingen
Een reeks Spiegellezingen met bevlogen sprekers opgezet voor de EnsoSchool (www.ensoschool.nl) met als thema Kijk op Japan. Resultaat: bezoekers larten meekijken naar en meedenken over een andere manier van kijken, denken en doen, geïnspireerd op Japan.

Meer weten over mijn communicatiepraktijk?
Maak een persoonlijke afspraak of mail me.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

blog spiegelbeeld