zoeken
blog

Je pen als woordvoerder

Begin januari 2022 kun je in wijlen A.L. Snijders' voetsporen treden. Dan geef ik op 14 januari in Amsterdam de workshop Zeer Kort Verhaal (ZKV) schrijven. Als eerste van de eendaagse workshops waarin je pen het woord voert. Op 28 januari volgt dan de workshop Soepel schrijven met effect en op 11 februari Schrijven met Japanse pen.

Het zijn praktische workshops waarin ik je uitdaag buiten de lijntjes te kleuren en toch leesbaar te blijven. Naast korte theorie ga je zelf aan de slag. Want schrijven moet je gewoon doen. Al schrijvend vind je verrassende vondsten voor je onderwerp, zakelijk of verhalend.

Je werkt met voorbeelden, een foto, trefwoord of uitroep. Ze vormen het begin van je schrijfavontuur. Want na de eerste zin volgt vanzelf de tweede. En weet: niets is in beginsel fout. In mijn workshops rek je jezelf eens flink uit, zoek je naar creatieve vondsten, daar waar je ze niet vermoedde.

Na de creatieve schrijfronde onderzoeken we het resultaat: klopt de boodschap? Is hij helder voor de doelgroep? Leest de tekst vlot? Overtuigt hij ook? Vragen die we samen beantwoorden, want dat is de kracht van de groep: je hebt je eerste lezers aan tafel.

Kortom, laat je pen het woord voeren.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

blog spiegelbeeld